Luan Leka


Xhiro e biznesit 2021: 55 milion EURO
Ndryshimi në % 21/20: +12
Numri i punonjësve: 500
Vendndodhja: Tiranë, Krujë

Që prej vitit 1992, vit kur biznesmeni i mirënjohur Luan Leka themeloi kom- paninë e parë të tij EHW, ai duket se ka bërë një “betim” për të ndërtuar një aleancë besnike me konasumatorët e thjeshtë. Sepse E.H.W lindi si nevojë për të përmbushur nevo- jat e tyre me produkte të përpunuara mishi. Në Shqipërinë e viteve para -90-ës ishte krijuar një traditë në industrinë e prodhimit të sallameve, por ngjarjet që filluan në vitet 90-91 sollën shkatërrimin e këtyre ndërmarrjeve. Luan Leka nuk la të kalonte shumë kohë dhe duke ndërtuar kompaninë EHW shënoi njëherazi edhe procesin e rindërtimit të kësaj industrie. Sepse pas tij u ngritën edhe një sërë kompanish të reja me këtë natyrë biznesi. Se sa të drejtë ka patur atëhere ai, kur mes ideve të pafundme të biznesit, zgjodhi të ndërtojë një fabrikë të prodhimit të sallameve këtë e tregon e gjithë historia e mëpasme. E cila është një histori suksesi në kuptimin më të plotë të kësaj fjale.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2022”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More