Luca Busi


President i “Coca-Cola Bottling Shqiperia”

Xhiro e biznesit 2022: 42 milionë euro

Ndryshimi në % 22/21: +20

Numri i punonjësve: 368

Vendndodhja: Tiranë

“CCBS vazhdon të rritet, duke treguar muskujt e saj me forcë – nënvizon Luca Busi, President i CCBS – pandemia, luftërat, inflacioni dhe kriza ndërkombëtare nuk e kanë ndalur përparimin e kompanisë, e cila në përgjithësi regjistroi një vit shumë pozitiv në 2022. Një fakt mbi të gjitha: xhiron e vitit 2022 e mbyllëm me 42 milionë euro, + 20% krahasuar me një vit më parë (35 milionë në 2021), me një marzh Ebit prej 18.2%. Ne kemi forcuar gjithashtu stafin tonë, i cili është rritur nga 352 në 368 punonjës: një rezultat i pabesueshëm për një kompani që tashmë është kthyer në një model sipërmarrësi për të gjithë vendin. Në fakt, ne jemi pozicionuar si lojtarët kryesorë në procesin e zhvillimit të territorit, duke arritur të ndërgjegjësojmë, të stimulojmë dhe të marrim pjesë aktive në një ndryshim pozitiv sistemik që përfshin të gjithë komunitetin”.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More