Hongrae Lee


Administrator i “YURA Corporation Albania” sh.p.k

Xhiro e biznesit 2022: 46 milionë euro

Ndryshimi në % 22/21: +25

Numri i punonjësve: 1698

Vendndodhja: Fier

Sikur të bëhej një renditje e investimeve të huaja të negociuara nga Agjensia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve, “Yura Corporation Albania” do të ishte padyshim një ndër krenaritë e saj. Përkundër ndoshta edhe pritshmërive të vetë investitorëve të huaj, kompania koreane, e cila ka filluar aktivitetin në mënyrë të plotë në Shqipëri në vitin 2019, është shembull i një suksesi të shpejtë. Pasqyrë e mirë që tregon se kur llogaritë bëhen të sakta, edhe frytet nuk mungojnë. Por nga ana tjetër edhe dëshmi e faktit se Shqipëria është një ambient i mirë për të bërë biznes, sidomos nga kompani të huaja të kësaj natyre. Në vitin 2018, Yura Corporation aplikoi pranë Agjensisë së Zhvillimit të Investimeve të Huaja dhe Komitetit të Investimeve Strategjike për statusin e investitorit Strategjik. Dhe sapo e siguroi këtë status, nuk ngurroi por filloi nga puna, duke ngritur në Fier fabrikën për prodhimin e kabllove elektrikë për automjete. Deri tani cdo gjë ka shkuar sipas parashikimeve, por ndoshta edhe pak më mirë se kaq.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More