Classic Tirana sjell në treg Suv-in elektrik me voluminoz Seres S3

 

 

Sektori i shitjes së automjeteve të reja në Shqipëri po përpiqet të ndjekë prirjet e tregut europian e atij boteror. Kështu, ndërsa është bërë tashmë e zakonshme për një qytetar të vendeve të reja që të blejë e përdor një makinë elekrike, ndërsa statistikat e shitjes së makinave në Europë të këtyre lloj makinave janë në rritje të vazhdueshme, ndërsa shumë vende kanë objektiva për të reduktuar dhe zëvëndësuar brenda një afati kohor të gjitha makinat me djegje të brendshme me ato elektrike, koncensionarët shqiptarë kanë vënë në dispozionin prej kohësh modele të ndryshme të makinave të këtij lloji. Së fundi është kompania e njohur e këtij tregu, “Classic Tirana”, ajo që i ofron klientëve një product të ri, nje alternative të re: SUV-in elektrik, Seres S3. Seres S 3 është një makinë me përmasa më të mëdha se sa SUV-ët e tjerë elektrik që ofrohen aktualisht në tregun shqiptar, si dhe ka nje pavarësi relativisht të mirë, duke arritur në 450 kilometra. Kjo do të thotë që me këtë tip makinë mund të shkohet pothuaj kudo në Shqipëri, pa patur ankthin e konsumit të baterisë. Dhe duke i shtuar këtu edhe përmasat e makinës, atëhere Seres S3 bëhet një alternativë shumë e mirë dhe shumë reale për konsumatorin shqiptar.

“Classic Tirana” është një kompani që gjithmonë ka ofruar risi për tregun shqiptar të shitjes së automjeteve të reja. Nuk mbarojnë përpjekjet e saj vetëm me sjelljen e SUV-it Seres S3, sepse në intervalin kohor, mars prill tregut shqiptar do ti ofrohet një SUV tjetër, S5, e cila për nga përmasat është sa  BMW X5 aktuale. Kjo do të thotë që në mënyrë graduale gama e automjeteve klasike po mbulohet dalë ngadalë me automjetet elektrike.

Numri i makinave elektrike të shitura gjatë vitit 2020 në tregun shqiptar nuk është i madh. Rreth 300 makina ose 0,5 për qind e totalit të makinave të reja të shitura, sipas te dhenave te DPSHTRR-se, nuk përbën ndonjë numur impresionues, por kjo është e lidhur me infrastrukturën e karikimit të tyre. Kompani të ndryshme si “Coca Cola” apo kompani taksish e kanë zgjidhur në mënyrë individuale këtë problem. Kurse për qytetarë të zakonshëm është akoma e vështirë disponimi i një makine të tillë, pikërisht prej mungesës së infrastrukturës. Por e sigurtë është që në momentin që kjo infrastrukturë do të bëhet efektive, atëhere edhe numri i konsumatorëve shqiptarë që do të përqafojnë trendin tashmë botëror do të rritet. Për arsyen e thjeshtë se makina elektrike eshtë mjedisi i mbrojtur. Është kursim.  Eshtë e  ardhmja.

Recent Posts

Miss Fake News
Miss Fake News Pedagogët e Gazetarisë në përgjithësi e veçanërisht ata që japin raportimin e lajmit kanë pak kohë që fërkojnë duart nga kënaqësia. Sepse tashmë nuk iu duhet të qëm...
June 25, 2024 Read More
Si e surprizoi Avni Ponari ish-Ministrin e tij?
Teksa lëvizte me makinë në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, Avni Ponarit i zunë sytë  ish-Ministrin nga i cili varej institucioni ku ai punonte si Oficer marine. Ishte Ministri që si rezu...
June 18, 2024 Read More
Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More