Luca Busi

Emri i kompanisë: “Coca Cola Bottling Shqipëria”
Xhiro e biznesit 2020: 30 milionë euro
Numri i punonjësve: 344
Vendndodhja: Tiranë

Si ishte viti 2020 për kompaninë “Coca-Cola Bottling Shqipëria” sa i takon performancës & sa e impaktoi aktivitetin e kompanisë, pandemia?
“CCBS, si të gjitha kompanitë në nivel global, u pushtua nga emergjenca e pandemisë, e cila preku ekonominë, duke frenuar rritjen që realiteti i biznesit tonë po regjistronte si në aspektin e qarkullimit ashtu edhe në aspektin e niveleve të punësimit – nënvizon Luca Busi, President i CCBS – Tendencat e blerjes kanë ndryshuar papritur në vitin 2020; sektorin Ho.Re.Ca u bllokua nga pandemia; lëndët e para kanë pësuar një rritje të konsiderueshme ne çmime; rregullat dhe kufizimet e vendosura nga qeveria kanë diktuar një tkurrje të mprehtë të kërkesës së konsumatorit. E gjithë kjo, formoi një skenar paniku të përgjithësuar dhe që kontribuoi në një rënie të xhiros e cila për CCBS ishte rreth -10.8% në krahasim me vitin 2019, e cila në vend të kësaj kishte shënuar një rritje neto prej 8% në krahasim me vitin 2018.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More