Luan Leka


President i “EHW” Group

Xhiro e biznesit 2022: 65 milion EURO

Ndryshimi në % 22/21: +15

Numri i punonjësve: 500

Vendndodhja: Tiranë, Krujë

Luan Leka ishte shumë i qartë rreth shkaqeve të “fikjes” së industrisë shqiptare kur vendi filloi ndryshimin e sistemit ekonomik. Ushtrimi i profesionit të inxhinierit në ekonominë e dikurshme të centralizuar, por edhe karriera e admirueshme si kryeinxhinier në kombinatin e autortraktorëve apo në Institutin e Studimeve Mekanike e kishin bërë dëshmitar të faktit që detyra e cdo ndërmarrje ishte vetëm të prodhonter. Jo për të shitur, pasi për këtë kujdesej ai që në atë kohë quhej Komisioni i Planit të Shtetit. Ndaj, kur Luan Leka filloi në vitin 1992 aktivitetin privat, duke krijuar “EHW”, ai e kishte tërësisht të qartë strategjinë e veprimit, ku tashmë jo vetëm duhej prodhuar, por edhe duhej shitur. Madje suksesi ka për etalon rritjen e volumeve të shitjes. Tani që “EHW” ka mbushur 30 vite jetë ajo ka disa karakteristika pothuajse unike në biznesin shqiptar.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More