Arben Ndreka


President i kompanisë ADG (“LUFRA” sh.p.k)

Të ardhurat Bruto 2022: 16 milionë euro

Ndryshimi në % 22/21 +30

Numri i punonjësve: 265

Vendndodhja: Lushnje

Atë vit, tashmë të largët, kur Arben Ndrekës iu desh ti futej rrugës së biznesit në rrethana rastësore, ai mund të ketë ditur e mund të ketë patur vetëdije për mjaft gjëra. Psh mund të ketë patur vetëdijen se po i hynte një rruge, e cila do të mund ti siguronte status social dhe ekonomik për vete dhe familjen e tij. Mund të ketë llogaritur e parashikuar që po i hynte një rruge, të cilës mund tia dilte por edhe mund të dështonte. Mund të ketë ditur gjithashtu që po niste sipërmarrjen në një sektor të vështirë, sikurse ishte ai i përpunimit të qumështit, aq më tepër që në atë kohë situata në blegtorinë shqiptare ishte shumë e keqe. Mund të ketë ditur edhe plot gjëra të tjera Presindeti i “Lufra”-s. Por ajo që ai nuk besoj ta ketë patur të kristalizuar në atë kohë ka qenë pikërisht përfytyrimi i këtij stadi actual ku ka arritur kompania e tij. Parashikimi që “Lufra” do të kthehej pas 30 viteve në një prej kompanitë më të mira shqiptare në mjedisin e biznesit shqiptar.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More