Dionis Likometa


Administrator i kompanive “R.B.H Beline” dhe “Izvor 99”

Xhiro e biznesit 2022: 50 milion EURO

Ndryshimi në % 22/21: +20

Numri i punonjësve: 60

Vendndodhja: Tiranë, Elbasan

Kompania “R.B.H Belinë” mbylli një tjetër vit të suksesshëm të saj. Duke ia bashkangjitur atë performancave fantastike të manifestuara nga ajo, që nga casti i krijimit të saj dhe duke u shndërruar në një prej investimeve private të drejtëpërdrejta më rentabël në Shqipëri. Me rreth 3.5 miliardë lekë xhiro dhe me afro 400 milionë lekë fitim “R.B. H Belinë” jo vetëm që shkroi edhe një kapitull tjetër të suksesit të saj, por ndërkohë verifikoi dhe vërtetoi edhe njëherë, aftësinë impresionuese të të bërit biznes të themeluesit dhe krijuesit kryesor të saj, Rebani Likometa. Vendimi për krijimin e rafinerisë së prodhimit të bitumit në Elbasan nuk ka qenë një vendim i tipit “kokë a pil”, por ka qenë rezultat i një njohjeje të shkëlqyer të tregut pas shumë e shumë vitesh aktivitet si tregtues i bitumit nëpërmjet kompanisë tjetër, “Izvor 99”, që ka qenë edhe kompania kryesore me të cilën ka ushtruar biznesin Rebani Likometa. Dhe duke e njohur këtë biznes me “dhëmbë e dhëmballë”, sikurse i thonë fjalës, ai e dinte se c’duhet të bënte për modifikimin dhe perfeksionimin e biznesit të tij.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More