Hajri Elezi


President i kompanisë “Lajthiza Invest”

Xhiro e biznesit 2022: 21 milion EURO

Ndryshimi në % 22/21: +20

Numri i punonjësve: 385

Vendndodhja: Pukë

Të ulur rreth një tryeze, Presidenti i kompanisë “Lajthiza Invest”, Hajri Elezi, bashkëshortja e tij dhe unë bisedonim rreth ecurisë së kompanisë, problematikave të biznesit të ujit, objektivave dhe realizimit të tyre, planet afatshkurtra dhe afatgjata të kompanisë etj. Presidenti Elezi na “bombardoi” me planet e tij, të cilat të krijonin idenë që vizioni i tij për Lajthizën nuk ishte përmbushur ndoshta as në masën 50 për qind. Dhe në një moment të caktuar ndërhyn bashkëshortja e tij dhe i kujton që është 55 vjec. I njohur për sensing e tij të zhvilluar të humorit, Hajriu përgjigjet duke thënë se “do më lërë aq kohë Zoti, sat ë realizoj planet që kam”. Jo pa qëllim i referohem këtij bashkëbisedimi. Sepse ai tregon qartë dimensionin e vecantë që ka një biznesmen profesionist. Ai tregon qartë dallimet mes botëkuptimit të një biznesmeni profesionist dhe qytetarëve të zakonshëm. Sepse biznesmenë profesionistë e vizionarë si Hajri Elezi shohin hapa, etapa e faza të zhvillimit të biznesit, aty ku qytetari e zakonshëm mendon se nuk ka më asnjë hapësirë për zhvillim të mëtejshëm.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More