Luan Larti


Administrator i kompanisë, Larti sh.p.k

Emri i kompanisë: Larti sh.p.k

Xhiro e biznesit 2022: 52 milionë euro

Numri i punonjësve: 200

Vendndodhja: Korcë

Me biznesmenin korcar Luan Larti e kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit e më cilësorët e qytetit, që e ka ndërtuar kompania Larti sh.p.k. Pata ndjesinë se aty duhet të ishin zyrat e kompanisë, por Luan Larti më orientoi nëpërmjet telefonit të shkoja e ta takoja tek kantieri, aty afër. Kur mbërrita shikoj administratorin dhe njëkohësisht një nga pronarët e kompanisë Larti sh.p.k në mes të kantierit, duke ndjekur punimet. “Nuk ke drejtues punimesh që rri vetë në kantier”, i them me humor. Dhe përgjigjen do ta merrja pak caste më vonë kur u ulëm të bisedojmë. “Kompleksin e kam dhënë me sipërmarrje, grupeve të ndryshme që kryejnë punime sipas specializimit që kanë. Por më pëlqen shumë ti ndjek edhe vetë punimet, pasi marr kënaqësi kur shikoj ritmet e punës, kur shikoj ndikimin social të aktivitetit në një kontigjent prej afro 200 punonjësish, kur shikoj përmbushjen e grafikëve ditorë të punës, kur shikoj se si godinat rrisin
shtatin cdo ditë etj.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2023”