Avni Ponari

Xhiro e biznesit 2018: 55 milion EURO (Sigal Shqiperia, Sigal Kosova, Sigal Maqedonia, Sigal Jete)
Ndryshimi në % 18/17: +10
Numri i punonjësve: 255
Vendndodhja: Shqipëri, Kosovë, Maqedoni

Përpara zyrave të kompanisë “Sigal Uniqa Group Austria” ndodhet një vepër arti në trajtë skulpture. U vendos nga drejtuesit e kompanisë gjatë vitit 2018, vit në të cilin ajo festoi edhe 20 vjetorin e krijimit të saj. Është një vepër arti, një menyrë shumë fine dhe e gjetur nga ana krerëve të “Sigal”-it për të shprehur mirënjohjen karshi klientëve të saj, të cilët kanë bërë të mundur që kompania të jetë ajo që është sot. Sigurisht, “Sigal Uniqa Group Austria” është një krijesë e lindur dhe e zhvilluar nga biznesmeni Avni Ponari. Sado kalkulime, sado studime e sado pritshmëri të ndërtohen rreth një biznesi kur ai krijohet fillimisht, sërish, makthi rreth të ardhmes së tij është i pranishëm. Mirëpo, kur kalojnë 20 vite dhe kthen kokën pas për të parë rrugën e përshkruar, rezultatet e arritura dhe për të bërë një bilanc atëhere nuk ka se si të mos jesh koshient për arritjet madhështore.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Rebani Likometa

Xhiro e biznesit 2018: 52 milion EURO
Ndryshimi në % 18/17: +150
Numri i punonjësve: 60
Vendndodhja: Tiranë, Elbasan

“E shikon këtë, ky është bitumi im, edhe ky, edhe ky…”.
Ndërsa kalonim në segmente të ndryshme rrugorë, gjatë një udhëtimi në një nga rrugët kryesore të Shqipërisë, e ndërtuar vitet e fundit, Rebani Likometa tregonte gjithë ngazëllim e krenari se bitumi ë ishte përdorur aty ishte ofruar e tregtuar nga ai. Ishte një krenari e ligjshme e një personi, i cili ka arritur të ndërtoje një kompani tepër të suksesshme, e cila është kthyer prej vitesh në furnitorin kryesor të kompanive që punojnë në infrastrukturë me një product të domosdoshëm, sikurse është bitumi. Ka edhe kompani të tjera që kanë këtë natyre aktiviteti, por duket se ato as i afrohen fare as kanë asnjë mundësi të konkurojnë me IZVOR 99-ën e Rebani Likometës. Dhe ky nuk është thjesht perceptim, por një një konkluzion i logjikshëm që rezulton nga “fotografimi” i biznesit përgjatë vitit 2018. Gjatë këtij viti IZVOR 99 ia arriti të realizojë një aktivitet në nivelin e 6.6 miliardë lekëve. E krahasuar me një vit më parë rritja ishte më shumë se sa 150 për qind.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Nadir Causholli

Emri i kompanisë: CFO Pharma
Xhiro e biznesit 2018: 40 milion EURO
Numri i punonjësve: 300
Vendndodhja: Tiranë

CFO Pharma eshte kompani lider ne tregun farmaceutik shqiptar, e themeluar ne vitin 2003. Qe nga viti themelimit e deri me sot ajo ka njohur vetem rritje dhe zgjerim. Fokusi i kompanise eshte regjistrimi, importimi, shperndarja, shitja, marketing, promovimi dhe eksportimi i produkteve farmaceutike, pajisjeve medicinale dhe shtesave ushqimore. CFO Pharma mbulon si shperndarje dhe promovim, 100% te farmacive ne Shqiperi dhe Kosove. Kompania ofron zgjidhje inovative per mjeket, farmacistet dhe pacientet me ilace efektive, te sigurta dhe cilesore. E angazhuar ne menyre aktive per te pergatitur informacion mjekesor ne te gjitha fushat terapeutike, duke mbuluar te gjithe mjeket dhe sistemin e kujdesit shendetesor (spitalet publike, klinikat private, poliklinikat, qendrat shendetesore etj ) ne te dy segmentet e tregut ( privat dhe publik). CFO Pharma perfaqeson ekskluzivisht shume Kompani Prodhuese dhe tregetuese te medikamenteve ne Europe dhe bote. Duke pasur 80 % te ilaceve te importuara nga Itali dhe pjesa tjeter nga Franca, Spanja, Maqedonia, SHBA, Turqia etj, CFO Pharma ka patur ne fokusin e saj gjithmone cilesine dhe garancine e produkteve qe hedh ne tregun Shqiptar.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Kompania ELKA SA

Xhiro e biznesit 2018: 33 milion EURO
Ndryshimi në % 18/17: +10
Numri i punonjësve: 397
Vendndodhja: Vrisera, Gjirokastër, Kosovë, Maqedoni, Greqi

Kompania ELKA SA është shumë e mirënjohur në vend. Nuk gabojmë pot ë themi se është ndër më të mirënjohurat. Për një mori arsyesh. Së pari për aktivitetin dhe protagonizmin e gjatë në treg. E themeluar në vitin 1993, pra në vitet e para të sistemit të ri ekonomik, ELKA SA ishte dhe vazhdon të mbetet një actor kryesor në këtë system. Janë 26 vite aktivitet, eksperiencë, protagonizëm, zhvillim, evoluim biznesi. Por janë edhe 26 vite takimi me klientë të ndryshëm anekënd Shqipërisë. Një kohë e gjatë kjo, që e ka rrënjosur emrin e kompanisë ELKA SA në mendjen e shumë e shumë konsumatorëve të produkteve të saj. Arsyeja e dytë lidhet me morinë e produkteve që ajo tregton dhe prodhon. Që në castet e krijimit të saj, ELKA SA u konceptua si një kompani distribuuse dhe tregtuese e markave të njohura ndërkombëtare, duke shtuar vlerë në Shqipëri dhe duke u bërë një model suksesi në këtë drejtim. Aktualisht janë mbi 123 produkte që tregtohen nga ELKA SA dhe ky numër i madh e bën të pashmangshëm “takimin” e klientëve e konsumatorëve të shumtë me këtë kompani.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Luca Busi

Emri i kompanisë: “Coca-Cola Bottling Shqipëria” Sh.p.k.
Xhiro e biznesit 2018: 32 milionë EURO
Ndryshimi në % 18/17: +9
Numri i punonjësve: 345

Për Drejtuesit e kompanisë “Coca-Cola Bottling Shqipëria” Sh.p.k., çdo vit është një angazhim, drejt një sfide tjetër, më të madhe, më me shumë përgjegjësi. Çdo vit planifikohen inovacione për tregun duke i ofruar kështu më shumë zhvillim për vendin, më shumë bashkëpunime me partnerë lokal, më shumë mundësi për konsumatorët, e pa dyshim, më shumë suksese për kompaninë. Jo më kot, “Coca-Cola Bottling Shqipëria” Sh.p.k., renditet ndër kompanitë më të suksesshme në treg, gjatë vlerësimit të performancës së bizeneseve në vend për vitin 2018. Tashmë është fakt që përfomanca e realizuar gjatë vitit 2018 ishte më e mira e realizuar ndonjëherë më parë nga kjo kompani në Shqipëri dhe me këtë rend rritës, parashikohen thyerje të rekordeve në 2019 e në vijim.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Etleva Hoxha

Emri i kompanisë: Albawings
Xhiro e biznesit 2018: 30 milion EURO
Numri i punonjësve: 150
Vendndodhja: Tiranë

Albawings eshte nje kompani ajrore me kapital plotesisht shqiptar e themeluar ne Shkurt 2015. Ne nje hark kohor shume te shkurter dhe me vizionin largpames te drejtuesve te saj ajo ka arritur sot te jete nje nga shoqerite me konkuruese duke zoteruar 13% te tregut ne industrine e aviacionit qe operojne ne Shqiperi.
Albawings ofron fluturime me tarifa të ulta dhe me performance te larte ne termat e operimit dhe perpikshmerise duke lidhur Shqipërinë me 8 destinacione europiane perkatesisht ne Itali, Gjermani dhe Angli. Fluturime te drejteperdrejta operohen nga Tirana per Firence, Venecia, Rimini, Bari, Perugia, Pisa Londer dhe Duseldorf.
Shoqeria Albawings lindi nga nevoja e diktuar e tregut per te plotesuar boshellekun e krijuar dhe kerkesat ne rritje te pasagjereve Shqiptare. Fluturimin e saj te pare Albawings e operoi ne Gusht te vitit 2016 drejt Genova pasi mori Certifikaten e Operatorit Ajror (AOC) nga Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar në 04 Prill 2016.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Kompania Albaelettrica

Emri i kompanisë: Albaelettrica
Xhiro e biznesit 2018: 25 milion EURO
Numri i punonjësve: 137
Vendndodhja: Tiranë

Albaelettrica, është e specializuar në tregtimin me shumicë e pakicë të materialeve elektrike, civile, industriale, si dhe projektimin dhe instalimin e tyre që prej vitit 1993. Kjo shoqëri është e para që ka sjellë në tregun shqiptar gamën më të gjerë dhe cilësinë e produkteve bashkëkohore të njohura në tregun Evropian.
Me një staf me kualifikim të lartë dhe të gatshëm në çdo kohë për t’iu përgjigjur nevojave të klientëve, individë apo biznese, Albaelettrica krenohet me menaxhimin e nivelit superior dhe me kujdesin deri në hollësitë më të vogla për përmbushjen e kërkesave të klientit; duke filluar që nga ideimi e konsulenca dhe deri tek projektimi e zbatimi duke ruajtur raportin më të mirë në treg midis cilësisë dhe çmimit.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Artan Qesko

Emri i kompanisë: “Classic Group”
Xhiro e biznesit 2018: 24 milion EURO
Numri i punonjësve: 60
Vendndodhja: Tiranë

Shqipëria përfaqëson një treg të vogël të automjeteve të reja të shitura. Për rrjedhojë, përfaqëson edhe një treg aspak joshës e bujar për kompanitë egzistuese që operojnë në të apo për ndonjë kompani tjetër që synon të krijohet e të veprojë në këtë treg. Pavarësisht se egzistojnë rreth 15 kompani, e pavarësisht se janë të përfaqësuara pothuaj të gjitha markat, e vërteta është se gara për pjesën më të madhe të tregut zhvillohet cdo vit kryesisht mes 4-5 kompanive. Njëra prej tyre, ajo që konkuron fort në këtë treg është “Classic Group”. Madje nuk teprohet aspak po të thuhet se gjatë vitit 2018 ai ka fituar edhe skeptrin e atij që ka performuar më mirë në sektorin e shitjes së automjeteve të reja, të servisit e të shitjes së aksesorëve. Cfarë e vërteton këtë? Pse ky konkluzion është i përligjur? Gjatë vitit të shkuar janë 3 kompani që kanë patur një volum aktiviteti pak më të madh se sa një nga “gjymtyrët” e Classic Group, që është “Hyundai Auto Albania”. Kjo e fundit regjistroi një aktivitet prej rreth 2.2 miliardë lekëve.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Fiqiri Ismaili

Xhiro e biznesit 2018: 23 milion EURO
Ndryshimi në % 18/17: +5
Numri i punonjësve: 184
Vendndodhja: Vorë, Tiranë

S a herë shqyrtojmë të dhënat ekonomiko financiare të vitit, që mbyllet është e sigurtë që kompania AGRO BLEND do të jetë mes kompanive më të mira shqiptare nëpërmjet performancës që ajo ka realizuar.Kjo është bërë “rrugë nga kjo kompani, pasi, ajo që nga castet e krijimit të saj e deri më sot ka qenë e mbetet lider biznesi në sektorin ku operon. Kureshtja përqëndrohet në dy aspekte. Së pari tek dinamika e aktivitetit të kompanisë, pra nëse ajo ka siguruar rritje apo jo nga viti paraardhës dhe nëse po, në cfarë niveli?
Dhe së dyti, cfarë evenimentesh e kanë shoqëruar veprimtarinë e AGRO BLEND-it gjatë vitit që ne shqyrtojmë?
Sa i takon aspektit të parë, pra treguesve që tregojnë aktivitetin e kompanisë nga ana sasiore dhe cilësore, ajo sërish manifeston një performancë shumë të mirë. Me rreth 2.85 miliardë lekë aktivitet. AGRO BLEND renditet si kompani e 87 më e madhe shqiptare. Krahasuar me një vit më parë aktiviteti ka ardhur në rritje, ndonëse ky ritmi prej 5 për qind i rritjes është modest. Por më i rëndësishëm është treguesi i fitimit, ku kompania me rreth 160 milionë lekët fitim të siguruar rezulton në vendin e 138 ndër kompanitë më të suksesshme shqiptare. Po kështu edhe numri i punonjësve është rritur në 158 të tillë.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Sotir Bulo

Xhiro e biznesit 2018: 19 milionë EURO
Ndryshimi në % 18/17: +20
Numri i punonjësve: 210
Vendndodhja: Tiranë

“Alumil Albania” vazhdon të shkruajë kapituj të rinj suksesi. E themeluar në vitin 2004, si një fabrikë prodhuese dhe përfaqësuese e kompanisë së mirënjohur në Greqi, “Alumil” ajo ka shfaqur një sjellje dhe një performancë shumë të mirë në treg, pavarësisht ulje ngritjeve që ka patur vetë sektori i ndërtimit. I suksesshëm ishte edhe viti 2018 për këtë kompani. Me rreth 2.5 miliardë xhiro të realizuara, kompania u rendit në vendin e 110 midis kompanive më të mëdha të Shqipërisë. Ritmi i rritjes së saj krahasuar me një vit më parë ishte konsiderueshëm. Në krahasim me 2017, xhiroja e aktivitetit të kompanisë ishte 20 për qind më e lartë. Është e qartë pra se “Alumil Albania” vazhdon të ruajë statusin e kompanisë lider edhe për vitin e shqyrtuar, pasi sa i takon kompanive konkurente të saj, që kanë natyrë të përfaërt të aktivitetit me të, ato nuk krahasohen me performancën e Alumil-it.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”