Etleva Laro

Xhiro e biznesit 2020: 16 milionë euro
Ndryshimi në % 20/19: +16
Numri i punonjësve: 1010
Vendndodhja: Tiranë

Kur Shqipërinë e pllakosi pandemia e covid 19 të shumtë mund të kenë qenë ata biznesmenë, të cilët i ka pushtuar pasiguria e paniku. Sepse ngjarje të tilla ndodhin aq rrallë, sa që është e vështirë të parashikohen si një ngjarje e mundshme e për të cilën mund të merren masa mbrojtëse. Akoma më stresuese mund të ketë qenë situata në biznese të mëdha, që angazhojnë një numur të madh punonjësisht. Mirëpo, tani që ka kaluar më tepër se një vit i plotë nën “pushtetin” e Covid 19, konstatojmë me kënaqësi se kompanitë Prodyn dhe EFA Solution, kompani këto të krijuara
e të menaxhuara nga Etleva Laro kanë dalë të pacënuara nga epidemia e coronavirusit. Aktiviteti i kompanive është rritur në xhiro 16 për qind, e po kështu është rritur edhe përfitueshmëria.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Hajri Elezi

Xhiro e biznesit 2020: 13.3 milion EURO
Ndryshimi në % 20/19: +1.4
Numri i punonjësve: 500
Vendndodhja: Lajthizë, Pukë

Kur biznesmeni Hajri Elezi filloi procesin e investimit në fshatin Lajthizë, me qëllim, ngritjen e një fabrike për trajtimin dhe mbalazhimin e ujit dhe nxjerrjen e tij në treg, dy ndjenja më pushtuan në atë kohë. Ndjesia e parë ishte një gëzim i pamatë. Sepse, duke ditur që Shqipëria është një vend i pasur me ujëra – në bazë të statistikave është një ndër vendet më të pasura europiane me afro 13 mijë metra kub për frymë- më vriste sytë realiteti në treg. Pra ai realitet, ku shumica e kërkesa konsumatore për ujëra plotësohej nga produkte të importit, nga Italia, Greqia e deri nga Franca. Ky ishte një paradoks i madh, ky ishte një realitet i pakëndshëm dhe i papranueshëm. Ndaj, cdo përpjekje që synonte reduktimin e kësaj dukurie jopozitive ishte e shumëdëshiruar. Ofrimi në treg i një produkti “made in Albania” ishte përvecse veprim biznesi, edhe veprim patriotik. Të cilin Hajri Elezi e ndërmorri në një situatë të vështirë, sikurse ishte periudha pas vitit të vështirë të 97-tës.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Kompania “Alumil Albania”

Emri i kompanisë: Alumil Albania
Xhiro e biznesit 2020: 16.4 milionë euro
Numri i punonjësve: 210
Vendndodhja: Tiranë

Pandemia e Covid 19 krijoi një situatë të vështirë për të gjithë biznesin shqiptar. Sidomos 3 muajt e bllokimit të plotë. Nga efektet negative të kësaj pandemie nuk mund të bënte përjashtim as kompania “Alumil Albania”, aq më tepër që natyra e aktivitetit të saj lidhet me prodhimin produkteve që i shërbejnë ndërtimit. Megjithatë, për “Alumil Albania”-n mund të thuhet se pandemia e ndihmoi vetëm në drejtim të plotësimit të pritshmërive për rritjen vjetore të kompanisë. Pasi sa i takon aktivitetit, përgjatë vitit 2020 kompania realizoi mbi 1.9 miliardë lekë xhiro.
Thuajse sa viti paraardhës, por me ndryshimin se jo përmirësoi ndjeshëm treguesin e efektivitetit. Duke dyfishuar fitimin. E themeluar në vitin 2004, si një fabrikë prodhuese dhe përfaqësuese e kompanisë së mirënjohur në Greqi, “Alumil Albania” vijon të performojë mirë nga viti në vit, duke dëshmuar kështu vizionin e saktë të themeluesve dhe ndërtuesve të saj.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Kompania Teuta Durrës

Të ardhurat bruto 2020: 19 milionë EURO
Ndryshimi në % 20/19: +17.4
Numri i punonjësve: 160
Vendndodhja: Durrës

Çdo vit i lënë pas është një tjetër kapitull i shkruar në historine e suksesit 27 vjeçare të kompanisë Teuta, duke përforcuar protagonizmin e saj si një kompani lidere në tregun ku operon. E themeluar në vitin 1994, shoqëria “Teuta Durrës”, operon në dy sektorë kryesor: paketimin dhe shpërndarjen e produkteve ushqimore. Aktiviteti i saj që në fillim ka qenë i fokusuar në fushën
e import-eksportit, prodhimit dhe shpërndarjes së artikujve ushqimor, me bazë si orizi, sheqeri, mielli, fasule, niseshte, vaj i lulediellit, etj. Në fillimet e viteve 90 për shkak të ndryshimeve ekonomike të kësaj periudhe shume ndërmarje nuk i rezistuan dot situatave të reja të tregut, por fale drejtimit me integritet professional nga Eleni Babameto në pozicionin e specialists kimiste menaxhimi i punës vazhdonte normalisht.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Helidon Rruga

Xhiro e biznesit 2020: 20 milionë EURO
Ndryshimi në % 20/19: 5%
Numri i punonjësve: 500
Vendndodhja: Durrës

Situata e jashtëzakonshme që kaloi shoqëria shqiptare në përgjithësi prej pandemisë së shkaktuar nga Covid 19 gjatë vitit 2020, pati një ndikim të madh edhe mbi biznesin shqiptar.
Disa sektorë u ndikuan pozitivisht pasi natyra e tyre e aktivitetit ishte e tillë, disa u ndikuan negativisht. Ndaj, pyetja më e zakonshme që mund të bëhet për cdo biznes, në një situatë të pazakontë, si ajo e vitit të kaluar është se cili ishte sensi i ndikimit të pandemisë dhe sa ishte masa e ndikimit të saj. Një pyetje e tillë vlen edhe për kompaninë “Koral Fish”. Nëqoftëse do të nisemi nga treguesit kryesor të performancës së saj, duket se pandemia nuk ka patur ndonjë ndikim të madh në veprimtarinë e saj. Sepse kompania realizoi gjatë vitit 2020 një aktivitet prej 18 milionë eurosh, ndërkohë që një vit më parë aktiviteti i saj ishte 19 milionë euro. Pra kemi të bëjmë me një ulje të aktivitetit prej 5 për qind.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Ilir Linza

Emri i kompanisë: FPM Tutto Mobili, Best Seller, FPD, Erbirion
Xhiro e biznesit 2020: 20 milionë euro
Numri i punonjësve: 159
Vendndodhja: Tiranë

A ka ndikuar pandemia në aktivitetin e grupit tuaj-e pyetëm Administratorin e Përgjithshëm të kompanisë FPM Tutto Mobili, Ilir Linza. “Na ka dëmtuar shumë”-u përgjigj në mënyrë të menjëhershme ai, duke dëshmuar kështu se kompanitë e drejtuara prej tij, patën një vit të vështirë, pikërisht prej një ngjarje të pazakontë që pushtoi botën për një periudhë relativisht të gjatë, sikurse ishte pandemia e Covid 19. Dhe po qe se marrim parasysh aktivitetin e kompanive FPM Tutto Mobili, FPD dhe Best Seller, nëqoftëse se sjellim ndërmend produktet që i ofrojnë këto kompani tregut, që janë mobiljet, divanët dhe këndet e ndryshme, pra artikuj mobilimi të shtëpisë, atëhere e kupton se nuk kishte shanse që këto kompani të mos dëmtoheshin. Tregtia e këtyre lloj artikujve ishte e natyrshme dhe e logjikshme që do të kufizohej e do të binte, në kushtet e një krize të gjithashme, sikurse ishte ajo e shkaktuar nga pandemia. Jo më tepër ana ana e volumit të aktivitetit se sa nga treguesit e fektivitetit të saj. Por në sektorin

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Proletar Hasani

Emri i kompanisë: Albsteel
Xhiro e biznesit 2020: 20 milionë euro
Numri i punonjësve: 40
Vendndodhja: Durrës

Kompania e prodhimit të profileve të celikut, “Albsteel” është një kompani që akoma nuk e ka gjetur “rehatinë” përfundimtare.
Kjo sepse, ajo vazhdon zhvillimin e pandërprerë nëpërmjet investimeve të ndryshme që drejtuesit dhe ekipi menaxhues i saj aprovojnë dhe zbatojnë në kohë të ndryshme. Edhe në vitin 2020, kompania pati një sasi investimesh në nivelin e mbi 335 milionë lekëve, investime këto që konsistuan në zgjerimin e kapacitetit depozitues dhe prodhues të fabrikës si dhe në blerjen e makinerive shtesë për produkte të reja. Po kështu, kompania u plotësua edhe me ndërtesën e saj administrative, me zyra të reja e bashkëkohore për administratën e saj. Më parë ishin bërë investime të tjera me qëllim kryerjen e disa shërbimeve të nevojshme për zgjatjen e jetës së profileve të hekurit, sikurse është larja me rërë e tyre.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Kompania Albaelettrica

Emri i kompanisë: Albaelettrica
Xhiro e biznesit 2020: 24 milionë EURO
Numri i punonjësve: 137
Vendndodhja: Tiranë

Albaelettrica, është e specializuar në tregtimin me shumicë e pakicë të materialeve elektrike, civile, industriale, si dhe projektimin dhe instalimin e tyre që prej vitit 1993. Kjo shoqëri është e para që ka sjellë në tregun shqiptar gamën më të gjerë dhe cilësinë e produkteve bashkëkohore të njohura në tregun Evropian.
Me një staf me kualifikim të lartë dhe të gatshëm në çdo kohë për t’iu përgjigjur nevojave të klientëve, individë apo biznese, Albaelettrica krenohet me menaxhimin e nivelit superior dhe me kujdesin deri në hollësitë më të vogla për përmbushjen e kërkesave të klientit; duke filluar që nga ideimi e konsulenca dhe deri tek projektimi e zbatimi duke ruajtur raportin më të mirë në treg midis cilësisë dhe çmimit.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Rebani Likometa

Emri i kompanisë: IZVOR 99 dhe R.B.H Belinë
Xhiro e biznesit 2020: 25 milion EURO
Numri i punonjësve: 60
Vendndodhja: Tiranë, Elbasan

Rebani Likometa e ka fituar prej kohësh konkurencën në sektorin e tregtimit të bitumit. Që nga casti i krijimit të kompanisë Izvor 99 e deri tani, ai ka qenë një nga furnitorët më të mëdhenj të kompanive që merren me ndërtimin dhe shtrimin e rrugëve të reja, si dhe me ato që i riparojnë, pavarësisht faktit që në treg ka patur edhe kompani të tjera.
Duke ruajtur identitetin e kompanisë, duke u marrë me veprimtari të specializuar dhe duke mos pretenduar e mos preferuar për tu shpërndarë edhe në sektorë të tjerë biznesi, ai e ka mbajtur gjithmonë “Izvor 99” në nivelet e kompanisë lider. Dhe jo vetëm kaq, por me një diferencë të madhe me operatorët e tjerë që funksionojnë në këtë treg. Tek “Izvor 99”, kompanitë që merren
me infrastrukturën rrugore kanë gjetur partnerin më të mirë të mundshëm, atë që u aka siguruar gjithmonë, me cilësinë e duhur e me cmimin e leverdisshëm një nga produktet bazë sikurse
është bitumi.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

 

Luca Busi

Emri i kompanisë: “Coca Cola Bottling Shqipëria”
Xhiro e biznesit 2020: 30 milionë euro
Numri i punonjësve: 344
Vendndodhja: Tiranë

Si ishte viti 2020 për kompaninë “Coca-Cola Bottling Shqipëria” sa i takon performancës & sa e impaktoi aktivitetin e kompanisë, pandemia?
“CCBS, si të gjitha kompanitë në nivel global, u pushtua nga emergjenca e pandemisë, e cila preku ekonominë, duke frenuar rritjen që realiteti i biznesit tonë po regjistronte si në aspektin e qarkullimit ashtu edhe në aspektin e niveleve të punësimit – nënvizon Luca Busi, President i CCBS – Tendencat e blerjes kanë ndryshuar papritur në vitin 2020; sektorin Ho.Re.Ca u bllokua nga pandemia; lëndët e para kanë pësuar një rritje të konsiderueshme ne çmime; rregullat dhe kufizimet e vendosura nga qeveria kanë diktuar një tkurrje të mprehtë të kërkesës së konsumatorit. E gjithë kjo, formoi një skenar paniku të përgjithësuar dhe që kontribuoi në një rënie të xhiros e cila për CCBS ishte rreth -10.8% në krahasim me vitin 2019, e cila në vend të kësaj kishte shënuar një rritje neto prej 8% në krahasim me vitin 2018.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”